OM OSS

Om Oss

Kastor Båtturer har jobbat med upplevelser i Göteborgs skärgård sedan 2004. Vår hemmahamn är Hönö Klåva endast en timme från Landvetter Airport och Göteborg City. Hönö är en aktiv fiskehamn med historia som sträcker sej till bronsåldern. Vi vill ge våra besökare ett stänk av detta.

Hjärtat i vår verksamhet är fiskebåten KASTOR, löa 28 fot , byggd 1960 i enepinnad ek på Kungsviken på den tid när Orust var centrum för världens bästa båtbyggeri. Kastor kom till Hönö 1990 efter ett hårt fiskeliv på Käringön. Sedan skeppare Lasse tog över år 2000 har åtskilliga landkrabbor och havsälskare fått se Göteborgs skärgård på nära håll.


Lasse Englund är utbildad Fartygsbefäl klass VII vid Chalmers Lindholmen. Alla gäster är försäkrade i BAS, Bohusläns Allmänna Sjöförsäkring. För oss är säkerheten PRIO ETT.


I samarbete med hotell, restauranger, guider och andra skeppare kan vi erbjuda skräddarsydda upplevelser för upp till 80 pax.

Kontakta oss för en offert!

 

Skeppare Lasse på Kastor är en  Hönö islander med rötter i Grundsund i mellersta Bohuslän där morfar var skeppare  på gamla Kastor, en bankskuta med kinesiskt vitt om bogen. Talar obehindrat svenska och  engelska och drar vid tillfälle en ruskig historia.

Den gamle och havet

Skeppare Lasse på Kastor är en Hönö islander med rötter i Grundsund i mellersta Bohuslän där morfar var skeppare på gamla Kastor, en bankskuta med kinesiskt vitt om bogen. Talar obehindrat svenska och engelska och drar vid tillfälle en ruskig historia.

EN Ö I HAVET

Välkommen till HÖNÖ KLÅVA!

Det finns många vackra fiskelägen längs den svenska västkusten men bara ett som är öppet hela året.

Hönö är den största av tio öar som utgör Öckerö kommun, en ögrupp som nås med vägfärja från Lilla Varholmen på Hisingen, Göteborg. Fotö-Hönö-Öckerö-Hälsö håller ihop med broar. Knippla-Hyppeln-Rörö nås med ytterligare en vägfärja och Björkö-Grötö-Kalven med en alternativ färja från Lilla varholmen. Alla öar har sin charm och särart och är verkligen värda ett besök.

Centrum för handel och nöjesliv finner du i Hönö Klåva längst söderut som också har skärgårdsbåtar. Klåva betyder klo och vi kan lova att det äts åtskillgt av havets läckerheter i hamnen. Här kan du sola, shoppa, äta gott, stanna över natten, åka på hummersafari eller en kort båttur till sälarna. Allt endast en timme från Landvetter Airport och Göteborg City.

Du kör enkelt hit med bil eller tar direktbussen 291 från NET Nils Ericsson terminalen.

Vill du stanna finns hotell, vandrarhem och b&b på vår ö.

Vi tror att du kommer att minnas ditt besök på Hönö.

Om Oss